FAQ

Afspraken

Kan ik mijn afspraak afzeggen?
U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht.

Waar kan ik een afspraak maken, verplaatsen of afzeggen?
U kunt uw afspraak maken, verplaatsen of afzeggen per telefoon, per e-mail of door langs te lopen bij de praktijk waar u een afspraak heeft. Op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) doen wij ons best om u, bij geen gehoor, nog op dezelfde dag terug te bellen.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Dit betekent dat u in veel gevallen geen verwijzing nodig heeft van de huisarts of specialist. U kunt meteen een afspraak maken met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Voor chronische indicaties zoals bij een beroerte, claudicatio intermittens (etalagebenen) en artrose in de heup of knie is wel een verwijzing nodig.

Heeft Fysiotherapie Zaanstad een contract met de Zorgverzekeraar?
Fysiotherapie Zaanstad heeft een contract met alle zorgverzekeraars. U kunt dus ook bij ons terecht als u een naturapolis hebt.

Wat neem ik mee naar de behandeling?
Wij verzoeken u een handdoek, uw legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs) en (indien nodig) een verwijsbrief van de (huis)arts of specialist mee te nemen.

Kan ik ook fysiotherapie aan huis krijgen?
In bepaalde gevallen kan (een deel van) de behandeling aan huis plaatsvinden, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe heup heeft gekregen. Heeft u een vraag over fysiotherapie aan huis? Neem dan contact op met ons op 075-6351953 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiezaanstad.nl we helpen u graag verder. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor fysiotherapie aan huis? Vraag uw huisarts of specialist om meer informatie en een mogelijke verwijzing voor fysiotherapie aan huis.

Administratie

Ik heb een vraag over mijn factuur.
Neem dan contact op met de praktijk door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapiezaanstad.nl Wij nemen uw vraag in behandeling en geven binnen 5 werkdagen een reactie.

Wat kost een behandeling shockwavetherapie?
Voor de prijzen van de behandeling van shockwavetherapie kunt u de tarievenlijst raadplegen. Bij de intake en onderzoek en in een later stadium het echo onderzoek wordt bepaald of er een indicatie is voor shockwavetherapie. Dit wordt altijd met u besproken tijdens het behandeltraject.

Behandeling

Is echografie verplicht bij een behandeling shockwavetherapie?
Vooraf maken de therapeuten bij shockwave aanvragen altijd een echografie. De gemaakte echografie verteld de therapeut precies waar de aandoening zit en hoe ernstig deze is. Ook kan er dan een inschatting worden gemaakt van het aantal behandelingen en de kans op therapiesucces. Een echografie is daarom verplicht. Wij willen de beste kwaliteit leveren!

Laat u behandelen als een topsporter!