Corona en fysiotherapie

Beste klanten van FYSIOTHERAPIE ZAANSTAD en SPORTMEDISCH CENTRUM ZAANDAM.

Coronavirus (COVID-19) update 15 december 2020:

Van 15 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari 2021 wordt er geen Medisch Fitness en Personal Training gegeven. De behandelingen fysiotherapie gaan wel gewoon door.

Coronavirus (COVID-19) update 9 december 2020:

Sinds 9 december 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in onze sport – fitness ruimte. Indien u niet aan het sporten bent gebruikt u een mondkapje. Wij verzoeken u deze dan ook steeds mee te nemen zodat wij u optimaal kunnen begeleiden

Coronavirus (COVID-19) update 8 oktober 2020:

Sinds 1 oktober 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in onze instelling. Wij verzoeken u deze dan ook steeds mee te nemen zodat wij u optimaal kunnen behandelen.

Coronavirus (COVID-19) update 3 augustus 2020:

Indien u op vakantie bent geweest in een land met een oranje code dan dient u in quarantaine te gaan bij thuiskomst en kunt u als u geen klachten heeft na 2 weken een afspraak maken bij ons op de praktijk.

Coronavirus (COVID-19) update 27 juli 2020:

Indien u op vakantie gaat kunt u de ‘Reisapp Buitenlandse Zaken’ op uw mobiel plaatsen zodat u altijd weet welke landen goed te bereiken zijn in uw vakantie. In deze app kunt u ook andere informatie vinden m.b.t. Corona of reizen in het algemeen.

Coronavirus (COVID-19) update 25 juni 2020:

Wij verstrekken per 1 juli 2020 geen beschermingsmiddelen meer (handschoenen en mondkapjes). Indien u deze wel wilt gebruiken dan verzoeken wij u deze zelf mee te nemen, tenzij u een kans heeft op ernstig beloop Covid-19 dan verstrekken wij u deze.

Coronavirus (COVID-19) update 4 mei 2020:

Wij willen u er op wijzen dat bij het maken van een afspraak face to face (in de praktijk) er ook mogelijke risico’s aanwezig zijn op besmetting ook al zijn wij (u en de behandelend therapeut) vrij van Corona – symptomen.

Coronavirus (COVID-19) update 28 april 2020:

Zie de aanpassingen in de huisregels.

Coronavirus (COVID-19) update 23 maart 2020:

Het Coronavirus heeft inmiddels ook Nederland bereikt en beheerst het dagelijks nieuws. Bij ons nemen wij bovenop de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD extra maatregelen om verspreiding te voorkomen. Dit doen wij voor jouw en onze gezondheid

SPORT MEDISCH CENTRUM ZAANDAM:

In naleving van de verscherpte maatregelen van het RIVM  zijn wij zo u weet gesloten voor Medisch Fitness.

Op deze manier proberen wij onze klanten en teams gezond te houden. Wij zijn bezig met alternatieven om uw fitheid op peil te houden. Heeft u vragen over uw training of hoe u verder thuis kan trainen, neem dan gerust contact met ons op, daar zijn we voor.

FYSIOTHERAPIE ZAANSTAD:

Alle 1:1 afspraken gaan voor nu WEL door. Dus voor FYSIOTHERAPIE kunt dus nog steeds terecht bij uw fysiotherapeut.

Wel hebben we zelf maatregelen genomen in de praktijk. Deze wijzigen dagelijks en mailen wij u daags voor de afspraak. Hiernaast geven wij uitleg op het moment dat u in de praktijk komt.

Indien bij u van toepassing, u bent:

  1. patiënt en behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.
  2. patiënt heeft één van de onderstaande verschijnselen:

a. (neus)verkoudheid
b. hoesten, kuchen of niezen
c. loopneus
d. keelpijn
e. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
f. kortademigheid
g. hoofdpijn
h. branderige ogen
i. moeheid
j. je ziek voelen
k. diarree

Dan verzoeken wij u uw afspraak af te zeggen!! Wij benaderen u dan voor een telefonisch consult.

Indien punt 1 en 2 niet voor u van toepassing is kunt u therapie krijgen en gewoon op de afspraak komen. U dient de voorschriften van de praktijk te volgen.

Wij hebben maatregelen genomen en hopen dat iedereen die langskomt voor een behandeling of voor een training, deze ook samen met ons naleeft en kunnen enkel onder de volgende voorwaarden patiënten nog behandelen:

  1. Indien u géén klachten heeft, zoals aangeven door het RIVM, zie punt 1 en 2 hierboven, dan bent u van harte welkom! Heeft u klachten dan moet u uw afspraak afzeggen;
  2. U dient zelf minstens ͟1 grote en ͟? kleine handdoeken bij zich te hebben. De hele tafel dient bedekt te kunnen worden met de grote handdoek, zo nodig 2 handdoeken.
  3. Bij binnenkomst dient iedereen de handen te desinfecteren, hiervoor hangt een apparaat met desinfecterende foam/zeep.
  4. U kunt daarna in de wachtkamer/buiten wachten, dan wordt u door ons opgehaald, wij verzoeken u zo veel mogelijk ALLEEN te komen.
  5. Het aanraken van de ogen gezicht gelaat wordt beperkt. En als dit toch wordt gedaan dient u de handen direct te reinigen. Wij verzoeken u tevens nergens aan te komen, tenzij de therapeut dit aangeeft.
  6. Wilt u behandelt worden, houdt u zich dan aan de regels.
  7. Voor alle duidelijkheid deze regels zijn er om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.

Uiteraard zullen wij zelf ook zorg dragen voor uw en onze hygiëne! Wij zullen o.a. na iedere behandeling de behandelkamers desinfecteren, onze handen wassen en desinfecteren.

Heeft u vragen dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen op 075-6351953.

Laat u behandelen als een topsporter!